Kirurgjia estetike- Rritja e gjinjëve

A jam unë një kandidate e mirë për shtim të gjireve?

Nëse ju ankoheni për ndonjë nga këto, ju mund të jeni një kandidate ideale për zgjerimin e kirurgjisë kozmetike të gjirit:

 

  1. Nëse ndjeni që keni gjire të vogla,
  2. Nëse veshjet tuaja janë komode ne ije dhe janë të lira në gjoks,
  3. Nëse ndieni vështërësi duke veshur bikini apo veshje sportive
  4. Në qoftë se gjirët tuaja kanë humbur plotësinë e tyre ose zvogëluar pas lindjes,
  5. Nëse pesha e humbur ju ka shkaktuar që gjoksi juaj ta humb formën ose të zvogëlohet,
  6. Nëse njëri gji është më i vogël se tjetri.,

 

Marrja e një vendimi të informuar

 

Gjoksi juaj do të shqyrtohet para procedurës kirurgjio-plastike dhe poashtu fotografitë mund të merren. Madhësia dhe forma e gjinjve tuaj, si dhe llojii i  lëkurës suaj dhe vendndodhja e flluskës suaj do të shqyrtohet. Nëse ka ndonjë varje  në gjinjët tuaja, ne mund të rekomandojë që një ashensor gjiri të kryhet, përveç implanti në një gji. Ju do të pyeteni për shëndetin tuaj të përgjithshëm, alergji të drogës dhe të kaluarën trajtimit dhe operacionet, si p.sh. biopsi të gjirit. Nuk ka asnjë provë shkencore që tregon se implantet e gjirit e rrisin rrezikun e kancerit.  Megjithatë, teknika të veçanta mund të jetë e nevojshme, kur një mamografi  është e kryer.

Implantet e gjirit nuk ndikojnë në aftësinë e dikujt që të ketë një shtatzëni normale ose aftësinë për infermiere. As implantet e gjirit nuk përbëjnë një problem për provimet e gjirit.

Kirurgjia

Implanti është i vendosur pas indeve të gjirit me një prerje të bërë rreth dalës. Ajo mund të jetë e futur me një prerje të bërë në rrudhë, në gji ose në sqetull.

Dhoma ku do të vendoset implanti mund të jetë e përgatitur  para ose prapamuskujve të gjoksit. Pas një operacioni të vogël një salcë do të aplikohet dhe një sytjenë do të jetë e veshur. Është e mundur të ktheheni në shtëpi në të njejtën ditë. Ju do keni mundësi te riktheheni në punë dhe në aktivitetet tuaja të përditshme për tri ditë.


breast_01
Rritja (shtimi) pacienti para kirurgjisë me gjinjë të vogla dhe të tkurrur

breast_02

 

 

 

 

 

 

Prerja, pas linjave natyrore kontur janë bërë në rrudhë të gjirit ku ajo i plotëson gjoks,rreth kufirit të ultëtë areola ose në sqetull

breast_03
Duke e përdorur një rektraktor,  , janë hijezuar pjesët e duhura për implant

breast_04

 

breast_05
Pacienti pas operacionit me gjinjë ne ton dhe dukje naturale

Pas Operacionit

Nuk duhet te merret aspirin 3 javë pas operacionit që të mos hap rreziqe në gjakderdhje.

Çfarë lloji implanti duhet të përdoret?

Implantet ndryshojnë në varësi të formës në përmbajtjen e tyre, dhe pronat në  sipërfaqe.Implantet mbushur me solucion fiziologjik ose xhel silikoni përdoren  shpesh.Ato mund të jenë  të rrumbullakëta. Sipërfaqja e implanteve të gjinjëve mund të jetë e qetë ose e ndieshme.

 

Këtu ka disa dobi dhe dëme.Kirurgu juaj do të marrë parasysh strukturën tuaj anatomike dhe formën ekzistuese të gjirit, si dhe dëshirat tuaja personale në zgjedhjen e implantit më të përshtatshëm për ju. Vendimi juaj për kirurgun është shumë e rëndësishme. Incidenca e gjakderdhjes, infeksionit, shërimit të vonuar dhe asimetrisë janë shumë të rralla kur zgjerimi i gjirit  është kryer në një spital të pajisur me gjëra moderne nga një kirurg plastik me përvojë.Trupi i rrethon gjirin implant  me një kapsulë të indeve. Nëse kjo kapsule ndërpre ose trashet , mund ta shtrydh implantin duke shkaktuar atë për të lëvizur , edhe pse të rralla, ndonjëherë është e nevojshme për ta ripoziciounuar implantin me një operacion të dytë. Kirurgjia e  zgjerimit të gjirit do të ju jap gjinjët më të plotë dhe më të rregullt në formë. Kjo procedurë, e zakonshme në të gjithë botën, jo vetëm që do ta rrisë vetë-besimin tuaj, por do ta bëjë të mundur që ju të veshni një stil të ndryshëm të veshjeve.