Kirurgjia estetike -  Estetik per Gjoksin

Ngritja e gjoksit ose mastopexy, është një ndërhyrje kirurgjike e cila ndihmon në estetikën e gjokseve të  cilat janë të leshuara(vjerura). Në disa raste, ajo mund të realizohet së bashku me kirurgji për zmadhimin e përmasave  të gjinjëve me implantet të gjirit. Një konsultim me një kirurg plastik është hapi i parë një  individi  rreth mastopexy ‘s i cili   duhet  marrë parasysh. Ju duhet të diskutoni sinqerisht shpresat tuaja në lidhje me kërkim  dhe ndjenjë më të mirë pas operacionit, duke pasur  parasysh se rezultati i dëshiruar është përmirësimi e jo  përsosmëria. Ne do të kryejmë një ekzaminim rutine të gjirit dhe, varësisht prej moshës tuaj dhe historiës  së familjës, mund të përcaktojmë se mammografia, dhe rrezet X, janë të nevojshme  ose jo. Pas shqyrtimit , ne do të diskutojmë variabla të tjera  që ndikojnë vendimet e përfshira në procedurë, të tilla si moshën tuaj, madhësine dhe formën ose gjoksin tuaj dhe gjendjen e lëkurës gjirit. Një pacient duke mare parasyshe yshqyerjen me gji para mastopexy’s duhet diskutuar  çështjen me ne ne kohë. Gjatë vizitës së parë, ne do të shpjegojmë detajet specifike të rastit tuaj, duke përfshirë edhe teknikën kirurgjikale që do të përdoret,  anestezioni, ku  do te realizohet operacioni  dhe  se çfarë operacioni realisht mund të arrijmë. Cdo vit janë kryer mijëra nderhyrje te gjirit me sukses. Megjithatë, ju duhet të jeni  të vetëdijshëm për rreziqet e mundshme të kirurgjisë dhe komplikimet të caktuara lidhur me  mastopexy’n...
Komplikimet pas operimit si infeksioni ose mpiksja e  gjakut janë të rralla. Shërimi i dobët mund të kërkojë rishikim mbresë të mëvonshëm. Duhanpirësit duhet të bëhen të vetëdijshëm se nikotina mund të vonojë shërimin. Rreziku i komplikimeve mund të minimizohet duke iu përmbajtur   këshillave te kirurgut tuaj për kujdesin e vazhdueshem.

Ngritja e gjoksit ose mastopexy, është një ndërhyrje kirurgjike e cila ndihmon në estetikën e gjokseve të  cilat janë të leshuara(vjerura). Në disa raste, ajo mund të realizohet së bashku me kirurgji për zmadhimin e përmasave  të gjinjëve me implantet të gjirit. Një konsultim me një kirurg plastik është hapi i parë një  individi  rreth mastopexy ‘s i cili   duhet  marrë parasysh. Ju duhet të diskutoni sinqerisht shpresat tuaja në lidhje me kërkim  dhe ndjenjë më të mirë pas operacionit, duke pasur  parasysh se rezultati i dëshiruar është përmirësimi e jo  përsosmëria.

Ne do të kryejmë një ekzaminim rutine të gjirit dhe, varësisht prej moshës tuaj dhe historiës  së familjës, mund të përcaktojmë se mammografia, dhe rrezet X, janë të nevojshme  ose jo. Pas shqyrtimit , ne do të diskutojmë variabla të tjera  që ndikojnë vendimet e përfshira në procedurë, të tilla si moshën tuaj, madhësine dhe formën ose gjoksin tuaj dhe gjendjen e lëkurës gjirit. Një pacient duke mare parasyshe yshqyerjen me gji para mastopexy’s duhet diskutuar  çështjen me ne ne kohë. Gjatë vizitës së parë, ne do të shpjegojmë detajet specifike të rastit tuaj, duke përfshirë edhe teknikën kirurgjikale që do të përdoret,  anestezioni, ku  do te realizohet operacioni  dhe  se çfarë operacioni realisht mund të arrijmë. Cdo vit janë kryer mijëra nderhyrje te gjirit me sukses. Megjithatë, ju duhet të jeni  të vetëdijshëm për rreziqet e mundshme të kirurgjisë dhe komplikimet të caktuara lidhur me  mastopexy’n...

Komplikimet pas operimit si infeksioni ose mpiksja e  gjakut janë të rralla. Shërimi i dobët mund të kërkojë rishikim mbresë të mëvonshëm. Duhanpirësit duhet të bëhen të vetëdijshëm se nikotina mund të vonojë shërimin. Rreziku i komplikimeve mund të minimizohet duke iu përmbajtur   këshillave te kirurgut tuaj për kujdesin e vazhdueshem.

Procedura kirurgjikale

 Mastopexy zakonisht kryhet për të hequr gjinjtë e vjerura, të lirshme apo gjinjte që kanë humbur volum dhe elasticitet pas lindjes. Ajo gjithashtu mund të zvogëlojë madhësinë e aoreloës, lëkurës roze  te errët e cila  rrethon thithat e gjoksit. Shkalla e procedurës varet nga ajo që ndryshimet janë të dëshiruara dhe atë që e sheh të arsyeshme.... Mastopexy zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme, edhe pse në raste të veçanta mund të përdoret  anestezia lokale. Në operim një prerje vrimë  është bërë mbi areola për të përcaktuar vendndodhjen e re të thimthave. Me prerje ,  hiqet lëkura e tepert  nga gjiri. Thithi, areola dhe indet themelore të gjirit  zhvendosen deri në një pozicion të ri më të lartë, pasi thithi të jetë zhvendosur, mbyllësit e lëkurës diku më sipër  sillen poshtë, përreth dhe së bashku për të riformuar gjirin.

Qepjet   mbyllin plagët nën gji dhe rreth zones se thimthave. Tek pacientët me vetëm varje  minimale, një procedurë e modifikuar mund të përdoret për të eliminuar vetëm lëkurën nga areola e madhe dhe zonës menjëherë përreth saj. Kur rritja gjirit kryhet në lidhje me ngritjen, bëhet një implant gjiri, i cili është i vendosur drejtpërdrejt në indin e gjirit ose nën muskulin e murit kraharorit. Proteza është një zarf fleksibël plastik që përmban një xhel silikoni. Pas operacionit, pacienti mund te  vendose një fashë të mbështjellur rreth gjinjve, ose në një brusfalltere(jelek) kirurgjikale. Në varësi të shtrirjes së operacionit, procedura zakonisht zgjat rreth dy orë.


Rimëkëmbja pas operimit

Pas operacionit, dhimbja  kontrollohet me lehtësi me ilaçe që do të ndihmojnë largimin për  një ose dy ditë.Pas operimit ju mund të dilni po në atë ditë nga spitali . Në kuadër të javës së parë, fasha do të zëvendësohet me një brusfallter të butë të cilën  do të ju këshillon mjeku  për disa javë. Enjtja dhe njollat rreth prerjeve në përgjithësi do të largohet mbrenda  disa ditëve. Pas operacionit,  mund të jetë një humbje e përkohshme e ndjenjave në thithat dhe lëkurën e gjirit. Në qoftë se kjo ndodh, kjo gjendje do të përmirësohet me kalimin e kohës. Qepjet do të hiqen brenda dy jave . Edhe pse ne kemi bërë çdo përpjekje për plagët  që mos të bien sy , plagët mastopexy janë të përhershme. Ata shpesh mbeten shumë të dukshme për një vit ne vijim , pastaj zhduken për disa shkallë.

Dëshmi :

Qëndrimi im në Jinemed ishte një përvojë pa stres. Infermieret ishin  shume të dashura dhe dhoma ime ishte e rehatshme. Kirurgu im ishte i mirë dhe me përvojë dhe më dha nje pamje te cilen   unë më pare  ëndërroja. Pas trajtimit tim, m'u lejua të qëndrojë 2 ditë shtesë.Romina me te vertete u kujdese per mua,shume shume shume faliminderit prej saj . Spitali sihte e pastër dhe e kënaqshme. Shumë faleminderit edhe për Julia nga Londra e cila organizoi të gjitha gjërat shpejt dhe me efikasitet.

Jinemed Hospital