Porcelan me shtresë të hollë mbrojtëse (Laminate Veneers)

Çfarë është kjo?

Porcelan Laminate Veneers janë mbështjellse shumë të holla qeramike dhe lidhen në pjesën e përparme të dhëmbëve tuaj. Këto përdoren për të rregulluar difektet estetike të dhëmbëve ose të përputhjes së dhëmbëve( kafshatës). Defektet estetike të cilat mund të rregullohen me ketë metodë (venners) përfshin dhëmbe të cilët janë të shtrembër ose të njollosur,dhëmbë të ciflosur, të çara midis dhëmbëve apo dhëmbëve tek. Në të kaluarën, e vetmja mënyrë për të rregulluar këto apo defekte të tjera ishte të mbulonin dhëmbët me këllëf. Metoda Veneers ka shumë avantazhe për sa i përket kurorës se dhëmbëve. Nuk ka më vizë të zezë që shpesh herë vihet re në këllëfet e vjetër. Ato e pasqyrojnë më mirë dritën dhe kështuqë kanë një ngjyrë të tejshndritshëm, që i dhuron një ngjyrë natyrale dhe estetike. Veneers nuk kanë nevojë të gryej nje pjes të madhe të dhëmbit siç bëhet në rastin e këllëfit, dhe për më tepër arrin të ketë një rezultat natyral dhe esteikë.

Pa diskutim, porcelani veneers ka pamje me të mirë dhe zgjat më shumë. Procedura në përgjithesi kërkon pak punë të patepruar për të përgatitur dhëmbët për shpim. Këto shtresa (veneers) janë rreth 0.3mm deri në 0.5 mm në trashësi. Menjëherë  pasi ngjitet në vend, porcelani me ketë shtrsë (veneers) bëhet shumë i fortë. Ato kanë një paraqitje shumë natyrale dhe me fortësin, bukurin, dhe qëndrueshmërin që vetëm restautimi prej porcelani mund ta bëj. Përqindja e suksesit është e lartë, dhe ato mund të zgjatin deri në 15 vjet ose më shumë. Çdo gje që mund të thyej dhëmbët tuaj natyral mund të thyej dhe ketë shtrese të porcelanit, për shembull, ëmbëlsira të forta ose të ngrira. Veneers jan shumë rezistente ndaj njollave. Ato janë një trajtim shumë i mirë kur të gjith dhëmbët e përpramë trajtohen.

dentistry

Si bëhet?

Metoda Veneers në përgjithësi kërkon tre vizita dentale: një për konsultim dhe dy për të kompletuar verneers. Procedura kërkon dy takime të ndyshme, afërsish 5 ditë diference midis tyre për të mbaruar mjekimin. Kjo për shkak se verneers bëhen në laboratore jashtqëndës.

Për të zgjedhur mundesin më të përshtatçme për ju ne shqyrtojm rastin tuaj, rishikojm çdo mundësi të mundëshme. Qëlimet e drejta jane shumë të rrëndësishme për të shmangur çdolloj keqkuptimi që mund të ndikoj në rezultatin estetik, dhe atherë kur të gjith antarët e përfshirë (dentisti-tekniku-pacienti) bihen plotësisht dakort, arrihet rezultati më i mirë. Kështu në vizitën tuaj për të patur një ide të menjëhershme se si do të jëtë puna përfundimtare, përdorimi i kompozitit mock up, komoziti me të cilin përgatiten dhëmbët provë. Aplikohet drejtë mbi dhëmbë pa ndërhyrë me përgatitje në sipërfaqen e dhëmbit. Me këtë dhëmbë provë ne mund të diskutojmë me ju se si do te ndikoj te buzëqeshja juaj, dhe se si mund të ndyshohet. Në vend që ketë imazh ta përpunojm me kompjuter, kjo teknikë është shumë më e mirë sepse ti mund ta shikosh dhe  ta ndijesh se si do të jetë buzëqeshja juaj. Pas aplikimit të kët,j kompoziti dhe nxerjes se modelit prove ne meremi me dijagosnikimin e studimeve të modeleve, fotografi të modelit prove dhe te dhëmbëve tuaj origjinal. Tekniku përgatit nje provez tjeter per ju që ju të beni një provë tjeter gjat pergatitjes se punes pvrfundimtare.

Në vizitën e dytë, pasuar  nga vizita për konsultim kompoziti i përgatitur individualisht për ju, vendoset në dhimbin tuaj të pa përgatitur në këtë mënyre ne mund të kemi mundësin të egzaminojmë së bashku bukurin dhe funksijonin përpara se të fillojm punën përfundimtare. Kur ne së bashku do të jemi të kënaqur me buzeqeshjen tuaj të re dhe funksionimin e rregullt mund të vazhdojm me përgatitjet e nevojshme. Kur kjo proçedurë të ketë mbaruar, ju nuk do të keni gjëra të papritura kur ne të kemi mbaruar. Gjithashtu e bën përgatitjen më konservatore. Rregullat e proves se parafundit, varen nga lloji i dhëbëve tuaj.

Në disa raste, aspak enamel nuk duhet te gryhet, por neve mund të na duhet deri në 1 milimetër të enamelit pët të përshtatur dhe vendosur kallëpin veneers me trashësin e tij. Kjo proçedure nuk është e dhimbshme, por mund të jetë jo e rehatçme për disa njerëz. Në këto raste ne përdorim anestezi lokale në qoftë se do të jetë e nevojshme. You do tv merrni menjëherë dhëmbë të përkohshëm pas përgatitjes se dhëmbëve, i cili do të jetë i njëjtë me dhëmbin provë. Kështu gjatë kohës që dhëmbi tuaj porcelani përpunohet në laborator, ju duke perdorur këtë këllëfin e përkohshëm do të keni mundësin të shikoni përshtatjen e tij me buzeqeshjen tuaj, do shikoni funksionimin e tij, si provimi i patentës. Dhëmbët e përkohshëm do të përgatiten me materjal bazë kallçuku. Ky do të jetë i vetmi ndyshim nga porcelani veneers.

Në përgjithësi nevojiten 5 ditë qe kallëpi porcelani të mbaroj.

Kallëpi i porcelanit përfundimtar do të vendoset në vizitvn e tretë. Ne do ti lagim ato perkohësisht me ujë qv ne të mund të kemi mundësin të kontrollojm përputhjen dhe ngjyrën, dhe ju do tv mund të shihni se si ato do të duken në gojën tuaj.

Kur ju të keni ngelur të kënaqur me dhëmbet porcelani, dentisti tuaj do të pastoj gjith dhëmbët tuaj dhe do të çimentoj protezat me materjal ngjites bashkues, të cilët forcohen me rreze drite të dendur.

VAZHDIMI ndro w-e

Me këtë metodë, do të jetë shumë e lehtë të mësohesh me ndjenjën dhe parqitjen e dhëmbëve të reja, më përpara ju përdorët kopjen e tyre në gojën tuaj dhe për përkujdesin nuk do tju duhet ndo një trajtim i veçantë. Duhet të keni kujdes të mos kafshoni thonjtë tuaj, të kafshoni lapsa, akull apo objekte të tjera të forta, përndryshe te dhëmbët tuaj do të ushtrohet presjon dhe force e tepruar dhe si pasoj proteza juaj mund të dali nga vendi. Nuk do tju duhet të nryshoni mënyrën e pastrimit të dhëmbëve me fuçë apo fije dhëmbësh.

Kallepet porcelani dhe kurorat jan restaurime të përkohëshme dhe priten që të rrojnë disa vjetë. Në qoftë se ju keni zakon të bluani apo shtrëngoni dhëmbët atherë nje strukturë mbrojtëse për gojën tuaj do të konstruktohet për ju. Gjithashtu nuk ka ndalim të ndo një lloj ushqimi-pai ato ngjiten te dhëmbët tuaj ju mund të hani normalisht, porcelani mbulon çdo lloj difekti të buzëqeshjes tuaj!


Recontouring RIKONTURIMI

Proçedura e rikonturimit dental është relativish e shpejt dhe pa dhimbje në të cilen pakëz nga enameli i dhëmbit për të ndyshuar gjatësin, formën ose linjën e formës së dhëmbit. Gjithashtu përkufizohet edhe si riformim ose odontoplasti. Është një nga procedurat më bashkohore të kozmetikës. Një mënyrë efektive per të korrigjuar defektet e vogla dhe mund të përmirsoj gjëndjen tuaj të përgjithshme të dhëmbëve duke hequr gurrëzat apo mishrat që behen bledhes dhe formues te shtresave të bardha apo të verdha të dhëmbëve.

Ju duhet të kupton çfarë rikonturimi mund apo smund të bëj në mënyrë të tillë që ju të dini se çfarë do prisni. Në fillim do tju tregojm, se si do të duken dhëmbët tuaj pasi të jetë bere aplikimi. Kur dihektet e dhëmbëve nuk mund të eliminohen me riformim, atherë ne e  kombinojm trajtimin me mbushje me të cilin mund të rregullohen ose riparohen te çarat, plasaritjet apo kavitetet.

Fakti që rikonturimi nuk ndikon në pulpin që jeton në dhëmbë, në përgjithësi bëhet pa anestezi. Mund të bëhet vetëm në qoftë se gjithë struktura e dhëmbëve ka nevojë. Ne do të bëjme grafi për të parë madhesin dhe vendëndodhjen e pulpit të dhëmbit, qëndrën e dhëmbit e cila mbart nervat dhe venat e gjakut. Në qoftë se dhëmbi ka relativisht shtresë të hollë enameli, apo pulpi është shum afër sipërfaqes, rikonturimi mund të mos jetë i mundur.

Juve nuk do tju duhet nje përkudesje e vecantë për dhëmbët tuaj sepse rikonturimi nuk përdor materjal artificjal, megjithatë juve do tju duhet ti mbani dhëbët tuaj të pastër për të parandaluar njollosjen.